15 Fun Facts about Penguins

Kuva © Paul Mannix / Flickr / CC by 2. 0

Pingviinit ovat maailman tunnetuimpia ja rakastetuimpia lintuja ja niillä on jopa oma loma - World Penguin Day April 25. Ne ovat myös eräitä ainutlaatuisimpia ja hämmästyttäviä lintuja, koska ne fyysiset mukautukset selviytyvät epätavallisissa ilmastoissa ja elävät enimmäkseen merellä. Tiedätkö mikä tekee pingviinit niin erikoisiksi ja mielenkiintoisiksi?

Penguin Trivia

  1. Maailman pinnalla on 18 ainutlaatuista pingvialajia, mutta kahta lajia - pohjoista rockhopperia ja eteläistä rockhopperia - pidetään joskus samanlaisina. Vaikka jotkut pingviinit ovat laajalle levinneitä ja menestyviä, 13 heistä on vähempää väestöä. Viiden tyyppisiä pingviinejä pidetään uhanalaisena ja kohdistuvat mahdolliseen sukupuuttoon, jos vahvoja suojelu- ja suojelutoimenpiteitä ei oteta. Symbolisen pingviinin hyväksyminen on loistava tapa, jolla kukaan voi auttaa näitä lintuja.
  1. Pingviinit ovat pääasiassa vain eteläisellä pallonpuoliskolla. Vaikka useimmat ihmiset yhdistävät pingviinit Etelämantereen kanssa, ne ovat paljon yleisempiä kuin vain kylmä alueet. Penguinpopulaatiot löytyvät Etelä-Amerikasta, Etelä-Afrikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista sekä lukuisista pienistä saarista eteläisen Tyynenmeren alueella. Vankeudessa pingviinit löytyvät kaikkialta maailmasta.
  2. Luonnollisesti pohjoisin pingviini on Galapagos-pingviini, joka elää ympäri vuoden Galapagos-saarten päiväntasaajan lähellä. Tämä pingviini ylittää säännöllisesti päiväntasaajan pohjoisella pallonpuoliskolla, kun se ui syömättä.
  3. Pingviinit menettäneet kykyä lentää miljoonien vuosien ajan, mutta niiden voimakkaat reunustamot ja virtaviivainen rungot tekevät niistä hyvin toteutettuja uimareita. Ne ovat kaikkien lintujen nopeimpia uinti- ja syvimpiä sukelluslajeja ja voivat pysyä vedenalaisena jopa 20 minuutin ajan kerrallaan.
  4. Uintiin pingviinit hyppäävät matalissa kaareissa veden pinnan yläpuolella. Tämä päällystää niiden höyhenpeittoa pienillä kuplilla, jotka vähentävät kitkaa ja antavat heille uida niin nopeasti kuin 22 mailia tunnissa (35 kph). Se voi myös auttaa heitä välttämään saalistajia ja antamaan heille mahdollisuuden hengittää säännöllisemmin, ja jotkut tutkijat ajattelevat, että he voivat tehdä nämä harppaukset puhtaasta ilosta.
  1. Klassisen pingviinipuun valon etu- ja tummanpäiden tuxedo-kaltainen väritys on nimeltään vastakkainasettelu. Tämä karkea värikuvio tarjoaa erinomaisen naamioinnin ylä- ja alapuolelta pingviinien suojaamiseksi vedessä. Se auttaa myös peittämään pingviinit saaliistaan, jotta he voivat metsästää menestyksekkäästi. Mies- ja naispuoliset pingviinit näyttävät samalta ja niillä on sama väritys.
  1. Pingviinit ovat lihansyöjiä, jotka saavat kaikki ruokansa elää meressä. Lajista voi syödä erilaisia ​​merieläimiä, kuten kalaa, kalmaria, katkarapuja, krillia, rapuja ja muita äyriäisiä.Koska heidän ruokavalionsa ovat niin erikoistuneita, pingviinit kutsutaan pissivoroiksi.
  2. Penguinsin silmät toimivat paremmin veden alla kuin ilman, antavat heille paremman näön kohdata saalista metsästyksen aikana, jopa pilvisenä, tummana tai hämärässä vedessä tai missä vesi on turbulentti.
  3. Keisari pingviini on suurin pingviolaji, seisoo jopa 48 tuumaa pitkä ja painaa jopa 90 kiloa, kun kypsä ja ei paastoa munia inkuboimaan. Pieni pingviini on pienin pingviini vain 12 tuumaa pitkä ja painaa vain 2 kiloa.
  4. Keltaisen silmän pingviinin uskotaan olevan harvinaisimpia pingviinilajeja, ja vain noin 5 000 lintua on elossa luonnossa, vaikka väestömäärä vaihtelee. Ne löytyvät vain Uuden-Seelannin kaakkoiselta rannikolta ja pienemmiltä läheisiltä saarilta.
  5. Pingviinit ovat erittäin sosiaalisia, siirtomaita olevia lintuja, jotka muodostavat kasvatuspaikkoja, joita kutsutaan rookeryksien numeroiksi kymmenissä tuhansissa. He voivat käyttää samoja pesimäkohtia tuhansia vuosia ja suurimmat pesäkkeet voivat olla miljoonia, ja monet pingviinit pysyvät samojen kaverien kanssa vuosia. Vanhemmat ja poikaset käyttävät erinomaista kuunteluaan helposti seurata toisiaan jopa joukossa.
  1. Keisari pingviinit ja kuningaspenguinit eivät tee mitään pesiä. Sen sijaan kuhunkin paritun parin yksittäistä munaa inkuboidaan vanhempien jaloissa ja pidetään lämpimänä ihon läpäisyllä, jota kutsutaan brood-pussiin. Inkubointi kestää 8-10 viikkoa ja tapahtuu talvella, joten muna on aina pidettävä lämpimänä ja turvallisena.
  2. Keisari pingviini urokset hauraavat munansa kahdeksi kuukaudeksi talvella ilman syömistä, kun naaraat ovat merellä. Tänä aikana miehet elävät rasvan varauksista ja voivat menettää puolet ruumiinpainostaan. Kun naaraat palaavat pian poikasten luukun jälkeen, he vaihtavat vanhempien tehtäviä ja naaraat nopeasti, kun miehet menevät merelle täydentämään rasvatuotteitaan.
  3. Lajin mukaan villi pingviini voi elää 15-20 vuotta. Tänä aikana he käyttävät jopa 75 prosenttia heidän elämästään merellä.
  4. Penguilla on monia luonnollisia petoeläimiä riippuen niiden elinympäristöstä, mukaan lukien leoparditiivisteet, merileijonat, orkat, skuet, käärmeet, hait ja ketut. Keinotekoiset uhat ovat myös ongelma pingviinit, kuten öljyvuodot ja muut saasteet, ilmastonmuutos, joka muuttaa ruoantalähteiden jakelua ja laitonta salametsästystä ja munien korjuuta. Onneksi monet pingviinit ovat houkuttelevia vankeuden kasvatusohjelmiin, ja eläintarhoissa, eläimistöissä ja meripuistoissa saavutetut menestykset voivat auttaa säilyttämään pingviini-populaatiot.

Jaa Ystävien Kanssa
Edellinen Artikkeli
Seuraava Artikkeli