15 Hauskaa Tietoja Purple Martinsista

Kuva © Sun Metron / Flickr / CC by-SA 2. 0

Purppura martinsit ovat kauniita, rakastettuja laululintuja ja näitä suosittuja uuttoja etsitään hyvin takapihan linnuiksi etenkin itäisellä Yhdysvallat. Kuinka paljon sinä todella tiedät purppura martinsista? Näille linnuille on enemmän kuin vain melko houkutteleva!

Purppura Martin Trivia

  1. Pitkän pituus 7-8 tuumaa ja siipipyörän korkeus jopa 15 tuumaa, purppura martin on suurin swallow Pohjois-Amerikassa ja yksi suurimmista maailman karkeasti 90 niellä ja martinlajeilla.
  1. Värikkäästä nimestään huolimatta nämä linnut eivät ole todella purppuraisia. Heidän höyhensä on tummansininen-musta, jonka kirkkaus on kirkasta. Riippuen valosta ja kulmasta, niiden väri saattaa näyttää kirkkaan siniseltä, tummansinisestä, rikkaasta syvän purppurasta tai jopa vihreästä.
  2. Ihmisen violetti martin on ainoa pohjoisamerikkalainen nieleminen, jossa on tumma vatsa. Tämä helpottaa lennon tunnistamista kuin monien muiden nielauslajien. Lintujen on kuitenkin huolehdittava siitä, että ne eivät sekoita purppuranpunaisia ​​martinkeja, joilla voi olla myös pimeitä alustoja, mutta joilla on hyvin erilainen lentotyyli.
  3. Purppuran martinien eri ikä ja sukupuoli muuttuvat eri aikoina. Vaikka joitain muunnelmia onkin, vanhemmat miehet tyypillisesti siirtyvät ensin, sitten vanhemmat naaraat ja sitten nuoret linnut. Tämän vuoksi vanhemmat linnut valitsevat tyypillisesti paremmat pesintäkohteet, koska ne saapuvat jalostusalueille ensin.
  4. Purppura martins ovat sosiaalisia, siirtomaita lintuja, etenkin itäisissä populaatioissa. Nestemäisiin pesäkkeisiin voi kuulua satoja paria lintuja ja roosting-pesäkkeisiin myöhemmin kaudella voi olla kymmeniä tuhansia lintuja. Suurimmalla roosting-siirtomaalla arvioitiin olevan 700 000 lintua kerralla.
  1. Purppuran martinit noudattavat hyönteisruokavaliota, syö ensisijaisesti lentäviä hyönteisiä, kuten leikat, hyytelöt, kärpärit ja hyttyset. He saavat suurimman osan saaliistaan ​​keskilinjalla, akrobaattisesti kiertämällä ja kääntymällä seuraamaan ketterä hyönteisiä. He jopa juovat keskellä, lentävät lammen, järven tai virtauksen yli ja heiluttavat vettä laskuihin liikutessaan.
  1. Purppura martins tekevät suurimman osan niiden ruokinnasta välillä 160-500 metriä korkea (50-150 metriä). Tämän korkeuden vuoksi hyttyset muodostavat vain pienen osan ruokavaliosta huolimatta huhuista, että linnut voivat syödä jopa 2 000 hyttysiä päivässä. He voivat kuluttaa monia, mutta hyttysiä ei yleensä löydy niissä korkeuksissa niin suuressa määrin.
  2. Purppuran martin vanhemmat voivat ruokkia munat jopa 60 kertaa päivässä, tuoden heille erilaisia ​​hyönteisiä, jotka ovat runsaasti proteiineja ja muita ravitsemuksellisia nuoria lintuja. Sekä miehet että naiset auttavat ruokkimaan nuoria poikasia.
  3. Purppura martinsit ovat hyvin alttiita huonolle säälle.Pitkien kylmien tai sateiden aikana ei ole saatavilla hyönteisiä, ja koko lintukokoonpanot voivat kuolla, jos sää ei paranna 2-3 päivässä.
  4. Purppuran martinien ja ihmisten välinen yhdistys alkoi vuosisatoja sitten. Amerikkalaiset amerikkalaiset ripustivat suolet lintujen pesäksi, toivoen houkuttelevan heitä auttamaan pitämään hyönteisiä pois kasveista. Nykyään itäiset violetit martin-pesäkkeet ovat lähes 100-prosenttisesti riippuvaisia ​​ihmislähtöisestä asumisesta, vaikka länsimaiset populaatiot ovat yhä pesässä luonnollisissa onkaloissa, kuten puurakenteissa.
  5. Nämä linnut ovat maantieteellisesti uskollisia ja purppura martins palaavat samaan pesimäpaikkaan vuosi toisensa jälkeen, jos se on vielä sopiva. Uusien talojen lisääminen siirtomaa-alueille voi auttaa linnustoja kasvattamaan purppuran martinperheitä ja lisäämään paikallista lintupoptaansa.
  1. Purppuran martinin pisimmän tallennetun elinkaaren aika on yli 13 vuotta nauhalinnulle.
  2. Purppuran martinien suurin lentonopeus on yli 40 kilometriä tunnissa. Nämä linnut ovat ketterät lennon metsästäjiin ja voivat harjoittaa monimutkaisia ​​ilma-akrobatiaa, jota he usein tekevät kun heiluttavat saalista.
  3. Purppura martins ovat täydellisiä neotrooppisia maahanmuuttajia ja matkustavat Pohjois-Amerikasta kesällä Etelä-Amerikkaan Brasiliaan ja Argentiinaan talvella. Koko muuttoliike voi kestää 2-3 kuukautta, kun linnut lepäävät ja ruokitaan matkan varrella.
  4. Purppuran martinin pahimmat viholliset ovat eurooppalainen tähti ja talon varpunen. Molemmat lajit ovat aggressiivisia purppuran martinien suhteen ja voivat hyökätä tai tappaa lintuja kilpailemassa pesimäkohtia kohtaan. Muita purppuran martinien vihollisia ovat käärmeet, pesukarhut, haukat, pöllöt, oravat ja luonnonvaraiset kissat. Jotkut petoeläimet metsästävät aktiivisia purppuran martinkeja, kun taas toiset tunkeutuvat pesiin tappamaan nuoria lintuja tai jopa tuhoamaan munia.