20 Hauskaa Wild Turkeys

Kuva © Don McCullough / Flickr / CC 2. 0

Wild kalkkunoita ( Meleagris gallopavo ) voi olla villi hauskaa, ovat. Vaikka useimmat lintujensuomalaiset ja muut kuin lintuharrastajat voivat helposti tunnistaa erottuva höyhen, suuret hännät, paljaat päät ja näistä riistalinnuista soittavat, kuinka paljon sinä todella tiedät niistä? Nämä villi kalkkuna tosiasiat saattavat yllättää sinut!

Trivia Wild Turkeys

  1. Koska metsästys ja metsänhakkuut eliminoivat villin kalkkunan elinympäristön, nämä linnut olivat lähes sukupuuttoon 1930-luvulla. Nykyään on yli 7 miljoonaa kalkkunaa, ja niiden alue ulottuu kaikkialle Pohjois-Amerikkaan.
  1. Aikuisten luonnonvaraisten kalkkuna on noin 5, 500 höyhenä, joista 18 on hiljaa, jotka muodostavat miehen erillisen tuulettimen. Monet höyhenet ovat himmeitä, mikä antaa kalkkunalle sen luonteenomaisen hohtavan huomisen.
  2. Villi kalkkunoista on viisi erillistä alalajia: Itä, Osceola, Rio Grande, Merriam ja Gould. Nämä linnut erottavat hienot pompelumuutokset ja erilaiset alueet. Joissakin luokituksissa tunnustetaan myös kuudes alalaji - etelä-meksikolainen villin kalkkuna. Toinen kalkkuna, okellated kalkkuna, on täysin erillinen laji ja näyttää aivan erilaiselta kuin tuttuimmista kalkkunoista, rohkeammilla, kirkkaimmilla väreillä ja erilaisilla wattoloilla.
  3. Wild kalkkunoilla on erittäin voimakkaat jalat ja ne voivat ajaa nopeudella jopa 25 mailia tunnissa. Niiden huippunopeus lennossa on 55 mailia tunnissa. Kotimaiset linnut kasvatetaan raskaammiksi, jotta ne tarjoavat enemmän lihaa ja siksi eivät voi lentää, vaikka ne voivat silti ajaa.
  1. Nämä linnut ovat kaikkiruokainen ja yrittävät monia erilaisia ​​ruokia. Suurin osa heidän ruokavaliostaan ​​on ruohoa ja viljaa, mutta villisikoilla on monipuolinen ruokavalio ja syövät myös hyönteisiä, marjoja ja pieniä matelijoita. Kotimaisia ​​kalkkunoita ruokitaan yleensä erikoisruokapellettejä tasapainotetulle ravinnolle ja optimaaliselle kasvulle, mutta ne voivat myös nauttia herkkuja, kuten kasvisrasvoja tai lehtivihreitä.
  1. Villin kalkkunan keskimääräinen elinikä on 3-5 vuotta, ja vanhin tunnettu villi kalkkuna asui vähintään 13-vuotiaaksi. Elintarvikkeissa kasvatetut kotieläimet elävät vain muutaman kuukauden, kunnes ne ovat sopivan koon kaupalliselle teurastukselle.
  2. Luonnossa kalkkunat vaihtelevat 5-20 kiloa. Kotimaiset kalkkunat on erityisesti kasvatettu raskaampiksi ja saattavat painaa kahdesti enemmän kuin villit serkut riippuen ikäänsä, kun niitä korjataan.
  3. Koska se on kotoisin lintu, jolla on ylpeä käyttäytyminen ja suojaava vaisto, villi kalkkuna oli Benjamin Franklinin suosima kansalliselle linnulle. Benjamin Franklin pitää kaljuuntua vähemmän kunnioittavana, koska se on enemmän sieppaaja ja ryöstää muita lintuja ja eläimiä saaliiksi.
  4. Villi kalkkunan mahalaukku voidaan kuunnella jopa kilometrin päähän ja on ensisijainen keino kommunikoida hänen hareminsa kanssa.
  5. Aikuisten mieskalkkunat ovat nimeltään toms ja naaraita kutsutaan kanoiksi. Hyvin nuoret linnut ovat poultuja, kun taas nuorten urokset ovat jakseja ja nuorten naaras on jennies. Kalkkunaa kutsutaan karjaksi tai parvekkeeksi.
  6. Villi kalkkuna on yksi vain Pohjois-Amerikasta kotoisin olevista linnuista, joita on säännöllisesti kotiutettu, ja kotimaisia ​​kalkkunaa kasvatetaan kaikkialla maailmassa. Toinen pohjoisamerikkalainen lintu, jota kasvatetaan usein ruokaa varten, on Muscovy-ankka.
  1. Alaska ja Havaiji ovat ainoita valtioita, joilla ei ole laajoja, luonnonvaraisia ​​kalkkunanpopulaatioita. Jotkut pakenevat linnut tai kotimaassa kasvatetut kalkkunat löytyvät kuitenkin edelleen näissä valtioissa.
  2. Villi kalkkunan kalju pää ja mehevä kasvohäkit voivat vaihtaa väriä sekunnissa jännitystä tai tunteita. Lintujen päät voivat olla punaisia, vaaleanpunaisia, valkoisia tai sinisiä. Kalkkunan laskun alla olevaa ihon läpäisevyyttä kutsutaan snoodiksi, ja se voi myös muuttaa väriä, kokoa ja muotoa.
  3. Wild kalkkuna näkyy värisenä ja on erinomainen päivän ilta, joka on kolme kertaa parempi kuin ihmisen näön ja kattaa 270 astetta. Heillä on kuitenkin huono näkemys yöllä, ja voi olla varovaisempi, kun se kasvaa tummemmaksi.
  4. Vain hatutut kalkkunat ovat esikäsiteltyjä, mikä tarkoittaa, että ne ovat syntyneet höyhenillä ja voivat torjua itsensä nopeasti. Nuoret kalkkunat lähtevät pesästä 24 tunnin sisällä rehuksi ruoasta äiteiden kanssa. Urospuolisilla kalkkunoilla on hyvin vähän tekemistä untuvojen nostamiseen.
  1. Wild kalkkunoita ensin kotiutettiin Meksikossa ja sitten vietiin Eurooppaan. Eurooppalaiset uudisasukkaat toivat kotieläimiä kalkkunoita takaisin Uuteen maailmaan heidän kanssaan siirtolaisina, mutta myös metsästivät lintuja, joita he löysivät.
  2. Ensimmäiset epäviralliset presidentinvaalit myönnettiin kotimaisille kalkkunoille vuonna 1947. Siitä lähtien jokainen presidentti on "kirosi" kaksi lintua (presidentti kalkkuna ja varapuheenjohtaja kalkkuna) ennen kiitospäivää. Pardoned linnut elää päivät eri maatiloilla ja ne näytetään usein väliaikaisesti amerikkalaiselle yleisölle tervehtimään.
  3. Kesäkuu on National Turkey Lovers 'Kuukausi ja edistää syömistä kalkkuna muina aikoina kuin suuria vapaapäiviä. Turkissa lihaa on vähän rasvaa ja runsaasti proteiineja, mikä tekee siitä terveellisemmän kuin monet muut lihat. Koska kalkkunat voivat olla niin suuria, ne ovat myös edullisempia kuin monet muut saatavilla olevat lihat.
  4. Keskiverto amerikkalainen syö vuosittain kiloa kiloa kalkkunaa, ja kalkkunoita kulutetaan kiitospäivänä kuin jouluna ja pääsiäisenä yhdessä.
  5. Villi kalkkuna on Alabaman, Massachusettsin ja Etelä-Carolinan virallinen lintu. Vaikka heitä ei voida luokitella virallisiksi linnuiksi muissa valtioissa, villit kalkkunat ovat laajalti metsästettyjä - itse asiassa kalkkunat ovat kaikkein metsästyneet kaikista linnuista Pohjois-Amerikassa.